Over ons

Wij zijn Frans en Cora en reizen met onze katten Mito & Muisje door europa.

Ergens tijdens de afgelopen 2 jaar zijn we na gaan denken wat we konden doen om eerder te stoppen met werken. We dachten zo in de richting van 1, of misschien wel 2 jaar eerder dan de vastgelegde pensioendatum.

Hoeveel eerder hangt dan simpelweg af van twee dingen: Hoeveel heb ik per maand nodig om rond te komen? En hoeveel kan ik nog sparen om die maanden voor het pensioen te overbruggen…. Veel moeilijker is het niet: uitgaven vs. inkomsten ( in dit geval spaargeld). Een ander idee waar we mee speelden was om uit Nederland te vertrekken.

Er is eigenlijk niets wat ons hier bindt en, laat ik het zo zeggen:  er is heel weinig dat het voor ons aantrekkelijk maakt om in Nederland te blijven. Uiteraard komt dan de vraag op: waar zullen we dan naartoe gaan. Mij trekt Zweden heel erg, met name de ongerepte natuur, maar Cora zou liever naar Spanje gaan. Voor beide landen is wel iets te zeggen, maar de nadelen, Zweden is erg koud in de winter en Spanje dan weer te warm in de zomer, spelen dan ook weer mee als we ons ergens permanent zouden vestigen.

Al zoekende en pratende werd het idee geboren om met een camper rond te gaan trekken en als het ware in alle landen eens te gaan “ proefwonen” en wellicht te besluiten ons ergens buiten Nederland te vestigen. Of, toch tot de conclusie te komen dat we liever in Nederland wonen. Dat laatste schatten we als kans overigens erg laag in.

Popular Posts: