Camperplaatsen zoeken, hoe doen we dat?

Om onze camperplaatsen gebruiken we verschillende apps de een wat meer dan de ander. De door ons meeste gebruikte zijn Campercontact, Park4Night en in Frankrijk Camping-Car park.

Met name de laatste zijn allemaal camperplaatsen die erg goed onderhouden zijn en waar je vuilwater en de WC kunt lozen, maar ook schoon water in kunt nemen. Daarnaast zit er ook altijd Electra in de prijs inbegrepen, tegen redelijke prijzen. 

Zeker nu het weer wat slechter is maken we hier iets meer gebruik van.

Hieronder een overzichtje van alle apps die we gebruiken, of gebruikt hebben. 

Er zijn er vast wel meer, en wellicht ook website waar een verzameling van camperplaatsen op staan, ik weet van de SVR en de “Bij Ons” camperplaatsen, maar alle tips zijn welkom.

 

 1. Park4Night:

  • Beschrijving: Park4Night is een populaire app onder camperaars over de hele wereld. Het biedt een uitgebreide database met camperplaatsen, parkeerplaatsen en campings, samen met beoordelingen en foto’s van andere gebruikers. Gebruikers kunnen filters gebruiken om specifieke voorzieningen te vinden, zoals elektriciteit, water en toiletten.
  • Verschillen gratis/betaalde versie: De gratis versie van Park4Night biedt basisfunctionaliteit, waaronder toegang tot camperplaatsen en beoordelingen. De betaalde versie, Park4Night Pro, biedt extra functies zoals geavanceerde zoekfilters, advertentievrije ervaring en de mogelijkheid om favoriete plekken op te slaan.
 2. Campercontact:

  • Beschrijving: Campercontact is ontwikkeld door de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) en biedt een uitgebreide verzameling camperplaatsen in Europa. De app bevat gedetailleerde informatie over voorzieningen, prijzen en beoordelingen van andere gebruikers. Gebruikers kunnen ook hun eigen beoordelingen en foto’s toevoegen.
  • Verschillen gratis/betaalde versie: Campercontact is gratis te gebruiken zonder extra betaalde functies.
 3. Stayfree:

  • Beschrijving: Stayfree is een app die camperaars helpt bij het vinden van gratis overnachtingsplaatsen, waaronder wildkampeerplekken en parkeerplaatsen. De app biedt gedetailleerde informatie over locaties, zoals beschikbare voorzieningen en toegankelijkheid voor campers.
  • Verschillen gratis/betaalde versie: Stayfree is gratis te gebruiken zonder extra betaalde functies.
 4. Campy:

  • Beschrijving: Campy is een app die camperplaatsen, campings en services voor campers in heel Europa aanbiedt. Gebruikers kunnen filters toepassen op basis van voorzieningen zoals elektriciteit, water en wifi. De app biedt ook offline kaarten voor gebruik zonder internetverbinding.
  • Verschillen gratis/betaalde versie: Campy is gratis te gebruiken, maar biedt ook een betaalde versie, Campy Premium, met extra functies zoals advertentievrije ervaring, offline kaarten en exclusieve aanbiedingen.
 5. Freeontour:

  • Beschrijving: Freeontour is een app ontwikkeld door de Hymer Group en biedt een breed scala aan camperplaatsen en campings in Europa. Naast het vinden van accommodaties, biedt de app ook informatie over toeristische attracties, restaurants en tankstations langs de route.
  • Verschillen gratis/betaalde versie: Freeontour is gratis te gebruiken, maar biedt ook een premium-abonnement met extra functies zoals routeplanning en live verkeersinformatie.
 6. CampingCard ACSI:

  • Beschrijving: CampingCard ACSI is een app die specifiek gericht is op campings die de CampingCard ACSI-kaart accepteren. Gebruikers kunnen zoeken naar campings op basis van locatie en beschikbaarheid van de kaart. De app biedt gedetailleerde informatie over faciliteiten, tarieven en beoordelingen van andere kampeerders.
  • Verschillen gratis/betaalde versie: De CampingCard ACSI-app is gratis te downloaden, maar om toegang te krijgen tot de kortingen en speciale aanbiedingen op campings, is een abonnement op de CampingCard ACSI-kaart vereist.
 7. Camping-Car park:
  • Beschrijving: Camping-Car park is een app speciaal ontworpen voor camperaars die op zoek zijn naar hoogwaardige camperplaatsen in Europa. De app richt zich voornamelijk op camperplaatsen die eigendom zijn van of beheerd worden door Camping-Car park, wat garant staat voor kwaliteit en comfort. Gebruikers kunnen camperplaatsen vinden op basis van locatie, voorzieningen en beoordelingen van andere gebruikers.
  • Verschillen gratis/betaalde versie: De Camping-Car park app is gratis te downloaden en biedt basisfunctionaliteiten zoals het vinden van camperplaatsen en bekijken van basisinformatie. Echter, sommige geavanceerde functies zoals het reserveren van plaatsen en exclusieve aanbiedingen zijn beschikbaar voor gebruikers met een premium abonnement. Met een premium abonnement krijgen gebruikers toegang tot extra functies en voordelen, zoals exclusieve kortingen en voorrang bij het reserveren van populaire camperplaatsen.

 

Het kiezen tussen gratis en betaalde apps hangt af van persoonlijke voorkeuren en behoeften. Gratis apps zoals Park4night en Campercontact bieden uitstekende basisfunctionaliteiten. Deze apps zijn geweldig voor het vinden van eenvoudige camperplaatsen zonder extra franje.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen op je social media:

Related Posts

In de Achterhoek

Vorige week hebben we grotendeels doorgebracht in de Achterhoek, een in het oosten van Nederland. We hadden een heel leuke

Lees meer