Fotoexpositie en 1e prijs!

Hardloper in de stad

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is 1 van mijn grootste hobby’s fotograferen. Ik fotografeer zo’n beetje alles los en vast zit, zonder een echte specialisatie te hebben op een bepaald gebied.

In het verleden ben ik al eens lid geweest van een fotoclub en dat was altijd wel leuk.  De club waar ik destijds lid van was heeft een ledenstop en daarom ging ik eind vorig jaar op zoek naar een andere lokale fotogroep om eventueel lid van te worden. Al zoekende ben ik vorig jaar bij de expositie van Fotogroep West Brabant gaan kijken. En wat ik daar zag trok me wel aan, een variatie in soorten van fotografie, in plaats van gefocust zijn op 1 gebied. Overigens is daar niets mis mee, ik houd zelf meer van variatie in de beelden die ik zie.

Het afgelopen jaar heb ik dan ook weer veel meer plezier in het fotograferen gekregen, mede door het feit dat er gedurende het jaar niet alleen ruimte is voor individueel werk, maar er ook thema’s zijn waarbij iedereen zijn eigen interpretatie van de opdracht heeft, met verrassende en inspirerende resultaten.

Een van de thema’s was bijvoorbeeld “spreekwoorden en gezegden” waarvoor ik onderstaande foto heb gemaakt.

1-FG_Door_de_vingers_zien

Dit is een compositie van 2 beelden, in Photoshop bewerkt zodat de ogen door de vingers te zien zijn.

Gedurende het jaar werken we als het ware naar de expositie van het komende jaar toe. Alleen beelden die beoordeeld zijn tijdens een van de wekelijkse clubavonden mogen ook op de expositie getoond worden.

In plaats van bezoeker was ik dat jaar dan ook een van de deelnemers. Ieder lid van de club heeft de ruimte om maximaal 8 foto’s te laten zien. Dat mag kleur zijn, maar ook zwart wit of bijvoorbeeld een serie van bij elkaar horende foto’s. Ik had zelf maar 6 foto’s uitgekozen voor de expositie.

De foto’s worden voordat de expositie van start gaat ook beoordeeld door een vakjury. Zij geven dan in de 3 categorieën (kleur, zwart-wit, serie)  een 1e, 2e en 3e plaats winnaar aan.

En wat bleek, mijn foto “Hardlopers in de stad” haalde de 1e prijs in de categorie “Kleur”.

Hardloper in de stad

Deze foto is een bewerking in Photoshop waarbij ik met verschillende technieken in 4 lagen een heel ander beeld gecreëerd heb dan de oorspronkelijke foto was.

Stiekem had ik wel gehoopt een prijs te winnen met deze foto, ik had hem eerder ingezonden bij de Fotobond en ook daar was hij zeer goed beoordeeld, maar mijn medeclubleden hadden ook heel erg mooie foto’s tentoongesteld.

Ik ben dan ook erg blij en trots met dit resultaat!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen op je social media:

Related Posts