Leeg – leger – leegst

Dit is de laatste week dat we in ons huis wonen. Dat betekent ook dat het steeds leger wordt in huis. Omdat we het nodige in de auto moeten laden, waarvoor de deuren dan open moeten, hebben we afgelopen zaterdag ( 7 okt. 2023) eerst de katten naar ons logeeradres in Rilland gebracht. Hoewel dat redelijk stressvol is voor ze, merkten we ook dat ze van slag raakten door alles wat er in en om huis gebeurde. Om ook het risico te vermijden dat ze in een onbewaakt ogenblik de straat op zouden schieten leek het ons in ieder geval beter om ze alvast vooruit te sturen.. 😉 Daarnaast denk ik niet dat ze, behalve bij ons, op een betere plek zouden kunnen zitten. En dat geeft ons in ieder geval geen stress..

Maar als je het dan over leeg hebt, dat is het zeker als je beestjes er niet meer zijn, al is het maar tijdelijk. Wij hebben eigenlijk altijd wel katten en / of honden gehad, zolang we samenleven, dus voor ons is het altijd een gemis als we geen huisdieren om ons heen hebben.

Dus, zaterdag de katten weg, dat gaf nog geen fysieke leegte, maar de dag erna, op zondag, werden alle meubels opgehaald. Behalve ons bed, dat gaat donderdag aanstaande weg. Om ongeveer 09:45 was de verhuisploeg er en om 11:30 was alles geladen en waren ze weg. Ons met een leeg huis achterlatend…..

Leeg huis

 

Het enige wat er nog stond waren de dozen met de spullen die we in de camper nodig denken te hebben. De meeste daarvan hebben we op maandag naar de opslag gebracht die we hier tijdelijk voor gehuurd hebben. Nog niet alles staat er, we hebben de tuinset bijvoorbeeld in gebruik genomen om in ieder geval nog een tafel & stoelen te hebben. Ook zijn nog niet alle pannen en bestek ingepakt, we moeten nog een paar keer hier eten en dus koken.. Maar het merendeel is weg..

De komende drie dagen hebben we nog wat ritjes te doen om wat dozen weg te brengen naar de opslagplekken bij de familie, de laatste zaken op te ruimen naar de vuilnisstort en wat koelkast en diepvriesspullen bij onze buurtjes onder te brengen.

En dan op donderdag de puntjes op de i zetten, het bed wordt ’s morgens opgehaald, nog wat spullen naar de opslag en dat is het.

Aangezien we geen bed meer hebben op donderdag en vrijdag de afspraak bij de notaris is, hebben we een nachtje in een B&B geboekt in Wouw.

Al met al nog een paar drukke dagen voor de boeg, en daarna kunnen we even tot rust komen in het mooie Zeeland.

Vrijdag 20 oktober gaan we de camper, eindelijk, halen, maar daarover later meer..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen op je social media:

Related Posts

In de Achterhoek

Vorige week hebben we grotendeels doorgebracht in de Achterhoek, een in het oosten van Nederland. We hadden een heel leuke

Lees meer