Rondje Nederland

De komende weken zijn we in Nederland te vinden. Waar precies weten we nog niet, maar er zijn een paar streken / gebieden die we graag willen gaan zien.

Zo willen we naar de Veluwe, in de hoop een ( of meerdere wolven te spotten). Maar wat we zeker gaan doen is de Camper Elfsteden tocht. Die kwamen we toevallig tegen in een foldertje dat hier op de camperplaats ligt.

Deze route brengt je langs alle plaatsen die ook door de Elstedenschaatsers aangedaan worden, maar dan met de camper. Uiteraard ga je dan niet over de snelwegen, maar volg je de route binnendoor. 

Je kunt ook een heuse stempelkaart ophalen bij een van de stempelposten en ervoor zorgen dat ze dan ook allemaal afgestempeld worden. Er zitten wel een paar voorwaarden aan om het officieel te doen: De camperelfstedentocht is een initiatief van 5 camperplaatsen/campings en overige aangesloten bedrijven. Om deze route gratis te kunnen blijven aanbieden is het van belang om te overnachten bij de deelnemende camperplaatsen. Je maakt hierdoor niet alleen kans op leuke prijzen maar ook dragen de deelnemende camperplaatsen een deel van de bijdrage af aan de Maarten van der Weijden Foundation.

 

Wat is de Maarten van der Weijden foundation?

Maarten van der Weijden begon in juli 2017 zijn eigen stichting, de Maarten van der Weijden Foundation. Met deze stichting hoopt hij het leven van voormalige, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren.

Het geld dat de stichting ophaalt, wordt gebruikt wetenschappelijk kankeronderzoek en aan kanker gerelateerde projecten, zodat mensen met kanker de juiste behandeling krijgen. Met de juiste behandeling is de kans op herstel namelijk veel groter.

De Maarten van der Weijden Foundation is natuurlijk onlosmakelijk verbonden aan de Elfstedentocht, nadat Maarten de tocht heeft gezwommen. 

Meer over deze rit door Nederland is te vinden via de volgende link: Camperelfstedentocht.

Het komende weekend zullen we in Zeeland door gaan brengen, op een Camping bij Rilland. Daar gaan we ons verder “bezinnen” op ons rondje Nederland en alvast het een en ander verder uitzoeken voor de trip naar Denemarken, Zweden, Noorwegen? die we ergens in Juli en Augustus willen gaan maken. Een en ander hangt samen met de 4 maanden periode die we in Nederland moeten zijn in verband met het briefadres.

Mocht iemand tips hebben voor een mooie route in Nederland, dan houden we ons aanbevolen. Of voor mooie overnachtingsplaatsen, laat maar weten!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen op je social media:

Related Posts

In de Achterhoek

Vorige week hebben we grotendeels doorgebracht in de Achterhoek, een in het oosten van Nederland. We hadden een heel leuke

Lees meer