Wandelen langs oude paden

Na ons vertrek uit Sagres zijn we doorgereden naar Evora en vandaar door richting de Spaanse grens naar Castelo de Vide, Camping Quinta do Pomarinho. 

De bedoeling was om hier 2 nachtjes te blijven, maar dat is ondertussen alweer zo’n 8 dagen geleden ;-). Het is hier geweldig mooi, rustig en niet al te druk. Het merendeel van de overige gasten zijn Nederlanders, zo ook de eigenaren. De meesten zijn overigens overwinteraars, en daarnaast ook nog een aantal mensen die ook voor 2 nachtjes kwamen en er ook al een paar weken tot een paar maanden staan. Hoewel we het hier naar ons zin hebben, gaan we toch binnenkort weer verder, terug naar Spanje en de Extremadura verder verkennen. Per slot van rekening heb ik de Spaanse Keizersarend nog steeds niet gezien…

De afgelopen dagen hebben we volop van de zon genoten, maar ook een paar stevige wandelingen gemaakt. In kilometers niet zo heel veel, maar we hebben wel wat hoogtemeters gemaakt…

De camping ligt aan de rand van het natuurpark Parque Natural da Serra de São Mamede. Vanaf de camping kun je naar het nabijgelegen Castelo de Vide wandelen. Het oude centrum van dit plaatsje is een van de best bewaarde middeleeuwse steden in Portugal. 

De wandeling van zo’n 4 Km  gaat grotendeels over een keien pad, waarschijnlijk dateert een groot deel hiervan nog uit de Romeinse tijd. De camping ligt op 450 meter hoogte en het hoogste punt op dit pad ligt op 705 meter, dus dat is beste wel een klim. Gelukkig wat je omhoog gaat, gaat ook weer omlaag…. Sommige stukken zijn ook nog erg nat en drassig want ondanks het feit dat het al een tijd niet geregend heeft komt er nog best veel water naar beneden lopen. We begrepen van een van de “wintergasten” hier dat het in vergelijking met vorig jaar niets voorstelt op dit moment.

 

Ook is er een mooi kapelletje, Ermida de Nossa Senhora da Penha,  te bezoeken, wederom boven op de berg, dus weer lekker de beentjes aan het werk gezet om er te komen. De dame in het plaatselijke toeristenbureau had al gezegd dat het heel erg mooi was, en daar had ze ook gelijk in. 

Ermida de Nossa Senhora da Penha

 

Tijdens de wandeling naar boven hadden we ook een mooi uitzicht op Castelo de Vide, met zijn kasteel uitkijkend over het stadje.

Castelo de Vide

Al met al hebben we een paar heerlijke dagen gehad, en hoewel het niet nodig is om door te gaan, rijden we zaterdag weer door naar Spanje.

 

4 reacties

 1. hoi hoi

  Wat leuk om te horen dat jullie het nog steds erg naar jullie zin hebben.
  Hoe gaat het met Mito en Muisje?Hebben die het ook nog steeds naar hun zin.?
  Stephanie woont sinds half december in oudenbosch met Lexi.
  Dus nu wonen we nog met zijn tweetjes.En de twee honden Suey en Lucky natuurlijk.Suey is afgelopen december 17 jaar geworden,maar je kunt nu zien dat hij gaat sukkelen.Tis zonde maar ja 17 jaar voor een hond is best een hoge leeftijd.De andere
  Lucky is 14 jaar dus ook al een beestje op leeftijd.Dat is een druktemaker,maar ja tis een Jack Russel die staan daar om bekend.
  Hoe gaat het verders met jullie?
  Met onze gezondheid gaat het redelijk.We gaan ons gangetje.Ik word volgende week dinsdag ook alweer 65.Pff wat gaat de tijd snel.
  Wij wensen jullie nog een fijne trip en tot horens.

  Groetjes Anja en Tany

  1. Ja hoor met de katten gaat het uitstekend. Die hebben hun de stekjes wel gevonden. Cora heeft ze deze week nog een keer mee naar buiten genomen en dat ging best goed.

   Bij jullie zal het dan wel een stuk stiller zijn in huis en misschien ook wel wennen..

   17 jaar is een beste leeftijd voor een hond, hopelijk blijft ie, net als jullie nog lang gezond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen op je social media:

Related Posts