Wat eten we vandaag?

Net als in een “gewoon” huis, willen we in de camper ook eten en zal er gekookt moeten worden.. En dat vereist toch wel wat aanpassing. In ons huis hadden we een behoorlijk grote keuken met daarin een kookeiland waar ik kon koken op een inductie kookplaat van 90 cm. breed. Daarnaast hadden we ook nog een oven die gebruikt kon worden. En niet onbelangrijk: behoorlijk wat werkruimte om een en ander voor te bereiden en klaar te zetten om te koken.

In de camper moet ik het stellen met 3 gaspitjes en een los oventje, en met behoorlijk wat minder werkruimte. Maar ook daar kun je een behoorlijke maaltijd op klaar maken, helemaal geen probleem, het vergt alleen een andere aanpak. En uiteraard moeten de recepten zodanig zijn dat jet het met 3 pitten ook kunt bereiden.

Wat hebben we de afgelopen dan zoal gegeten, vraag je je misschien af? Misschien ook niet, maar ik vertel het toch. Nou, dat varieert van een eenvoudige preistamppot tot rijst- en pastagerechten. Overigens ook een pizza uit de oven, soms wil je het wat makkelijker hebben. 

De meeste gerechten halen we, ook nu nog steeds, gewoon van het internet. Waar we “vroeger” voor een week vooruit de maaltijden planden, doen we dit nu voor 2 tot 3 dagen vooruit, mede door de ruimte die we hebben. We kunnen gewoon iets minder op voorraad zetten. Ook is het soms even zoeken in de supermarkt wat ze wel hebben, en wat niet. Bijvoorbeeld de Conimex producten hebben we nog nergens kunnen vinden. Op een pak noodles na, in ieder geval niet de kruidenmixen, zoals voor Nasi bijvoorbeeld.

Wat dan weer wel leuk is daarvan, is dat ik op het internet zoek en manieren vind om deze zelf te mixen. Het kost iets meer moeite, maar het resultaat mag er zijn. Ik zal de recepten die ik gemaakt heb allemaal wel in een berichtje zetten, wie weet zit er iets voor je bij. Het recept voor de Nasi Goreng vind je in ieder geval HIER.

Overigens pas ik de meeste wel wat aan aan onze smaak en soms ook aan de beschikbaarheid van de ingrediënten. Nog zoiets wat ik hier nog niet gevonden heb is bijvoorbeeld kokosmelk, voor in de curry bijvoorbeeld. Hiervoor heb ik dan maar gewone kookroom gebruikt, en dat gaat ook prima!

Het is een beetje passen en meten, maar tot nu toe gaat het prima zo, en ik verwacht dat het alleen maar beter zal gaan, al doende leert men.

Het eerste recept volgt snel en daarna komen er nog veel meer!

En als je tips hebt voor eenvoudige recepten, eenpansrecepten of wat dan ook, dan zien we die graag komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen op je social media:

Related Posts