De eerste week

De eerste week in en met de camper zit er op. En we hebben ons nog geen moment verveeld. We zijn zoals ik al vertelde in de vorige posts volop bezig geweest met het inruimen van alle spullen. Maar ook hebben we behoorlijk wat leermomenten gehad hoe de camper en dan met name de auto functioneert. Bijna overal zit wel een beveiliging die een waarschuwingspiepje genereert. Om er een paar te noemen:

  • Als de poten van het levelsysteem niet voldoende zijn ingetrokken, gaat daar een alarm op af. Uiteraard erg fijn, anders rijd je de boel aan gort.
  • Is het treeplankje niet ingetrokken, dan gaat daar een alarm op af.
  • Is de sleutel van het Bearlock systeem niet geplaats, dan gaat daar weer een ander irritant piepje (zeg maar piep) af.

In al deze gevallen zal de auto overigens ook niet starten, wel zo fijn…

De auto start ook niet als:

  • De voorportieren ( of 1 er van) nog op slot zit
  • Je probeert te starten zonder je voet op de rem te houden

In ieder geval al de nodige leermomentjes achter de rug deze week en er zullen er vast en zeker nog meer volgen.

Omdat we het slechte weer in Nederland ondertussen al behoorlijk beu waren hebben we knoop doorgehakt en zijn 31 Oktober richting het zuiden vertrokken. We hebben besloten naar Portugal / Spanje te gaan rijden. Het plan was om langs de Belgische en Franse kust af te zakken tot we niet meer verder konden. Echter, het weer gooit roet in het eten. Op dit moment is storm Ciarán is in aantocht en in Frankrijk geldt voor verschillende departementen in het westen al code rood.

We hebben dan ook besloten om niet naar de kust te rijden, maar meer naar het binnenland te gaan, wel op een zuidelijke koers.. 

Hopelijk waait het over… 😺

De hele kuststreek doen we dan een andere keer wel, voorlopig willen we over een week toch wel in de zon zitten. We houden ons wel redelijk aan het voornemen om niet al te veel uren per dag te gaan rijden. Vandaag dan ook een korte rit gemaakt en daarna een wandeling in natuurgebied De Blankaart gemaakt. 

Daarna een stevige rit gemaakt om wat verder van de kust te komen. Zoals het er nu naar uit ziet krijgen we vannacht nog wel een behoorlijke plens regen en wind over ons heen..

 

 

 

Eén reactie

  1. Heel veel plezier. Ik blijf elke week uitkijken naar jullie verhalen en avonturen. Heb dit avontuur 2,5 jr. lang al eens mogen doen in mijn mid twenties zeg maar. Maar zou het alla minuut weer doen als de kans er was morgen. Veel veilige kilometers en geniet er van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen op je social media:

Related Posts