Een maandje bij Het Kartonnen Huis

De afgelopen maand, maart, hebben we grotendeels doorgebracht op camperplaats “Het Kartonnen Huis“. We zouden eigenlijk 10 nachten daar blijven, maar dat werden er 30…… 😉 

Het Kartonnen Huis is bekend geworden door het programma “Ik Vertrek”. Wij kenden Dave nog uit Roosendaal, hij gaf daar hardlooptraining bij Thor bij de beginnersgroep waar Cora ging lopen. Ook werkte hij bij Mervo sport, waar Cora haar schoenen toentertijd kocht. Toen ze op een gegeven moment weer nieuwe schoenen nodig had, hoorden we in de winkel van het vertrek van Dave ( en Gine, zijn vrouw) naar Spanje en hun deelname aan het programma “Ik Vertrek”. 

Alle afleveringen over het Kartonnen Huis zijn nog op Youtube te vinden, zoek maar eens als je meer wilt weten.. Maar in het kort komt het verhaal hier op neer:

In november 2018 hebben ze hun huis in Aspe gekocht, na een gunstig bevonden bouwkundig rapport. Niets bleek echter minder waar te zijn, het huis bleek, na de eerste regenbui, gebouwd te zijn van MDF, en dat gaat niet erg goed samen met water… Hier komt ook de naam “Het Kartonnen Huis” vandaan. Hoewel het huis al, of pas, 3 jaar oud was, hebben de oorspronkelijke eigenaren er nooit gewoond en wilden ze het kwijt vanwege hun scheiding. Na elke regenbui in die afgelopen jaren werd de boel weer provisorisch gerepareerd en werd er voor gezorgd dat het er goed uit zag, terwijl dat niet zo was.

Grofweg gezegd zij Dave en Gine opgelicht door de Nederlandse makelaar, die samen met de verkoper, de advocaat en de bankmedewerker onder een hoedje speelde. Daarnaast kregen ze tegenslag op tegenslag te verwerken met zo’n beetje alles wat je maar kunt bedenken en tot overmaat van ramp kwam er ook nog eens een Corona pandemie overheen. Spanje is echt helemaal op slot geweest, en als je een B&B hebt, betekent dat geen inkomsten als je geen gasten hebt. 

Ze hebben dan ook van alles gedaan en moeten doen om hun hoofd boven water te houden, zoals hun eigen olijfolie verkocht, een boerengolf circuit aangelegd, merchandise, zoals petjes en T-shirts ontworpen. 

En uiteindelijk een Camperplaats gestart. Dat is, denken wij, een gouden greep geweest. Ze zijn begonnen met 4 plaatsen en hebben inmiddels vergunning voor 14 plaatsen. Op dit moment hebben ze er 12 ingericht en die zijn nagenoeg constant volgeboekt. Dit komt enerzijds door de bekendheid die ze hebben gekregen door hun deelname aan “Ik Vertrek”, iedereen is toch benieuwd naar hoe het met hun gaat en de meesten gunnen hun het huidige succes ook.

Anderzijds, dat vinden wij niet alleen, maar ook andere campergasten die we spraken, heeft het ook veel te maken met de hartelijkheid en gastvrijheid van hen beiden. Veel die er de afgelopen weken waren, zijn er al meerdere keren geweest. Dat zegt toch wel wat. En, inderdaad, Niets is teveel voor Dave en Gine. Kijk ook maar eens op hun facebook pagina naar een paar van de vlogs die Gine wekelijks maakt: Gine David Het Kartonnen Huis  

De gezondheid van Gine is op dit moment door omstandigheden niet helemaal optimaal. Ze mag daardoor maar 2 uur per dag uit bed, en ook dan mag ze geen lichamelijke arbeid verrichten. Behalve de planning van de camperplekken en allerlei papierwerk kan ze gewoon vanuit bed doen, maar bijvoorbeeld een was in de wasmachine doen, of eruit halen, mag ze niet. Iets wat ze zelf enorm frustrerend vindt.. Ook heeft ze veel minder contact met hun gasten dan ze zelf zou willen.

Al het “buitenwerk” komt dan ook op Dave’s schouders terecht. Wij hebben dan ook aangeboden om te helpen met het doen van wat klusjes. Van het een kwam het ander, en toen Cora ook nog aan de antibiotica moest, waren ze zo aardig om ons te laten staan op plek 13..  Op bovenstaande foto staan we rechts bovenaan, apart van de rest. 

Ondertussen waren ook de ouders van Gine gearriveerd om hen te helpen met allerlei dingen rondom de camperplaats. Zij zijn 4 weken eerder vanuit Nederland overgekomen dan oorspronkelijk gepland en blijven de komende maanden daar. 

Voor ons werd het weer tijd om door te gaan, niet omdat we weg moesten, maar of we nu zouden gaan of over 4 weken, er is altijd wel iets te doen op zo’n camperplaats. Veel mensen denken dat alles vanzelf gaat, maar niets is minder waar. Uiteraard hangt het er ook vanaf wat je er zelf van maakt, maar de persoonlijke benadering van Dave en Gine hebben we nog niet eerder op zo’n manier meegemaakt. Ik denk dat dat ook op termijn een goede bezetting op zal leveren op hun camperplaats.

En ook het uitzicht vanuit de camper is geweldig!

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen op je social media:

Related Posts

In de Achterhoek

Vorige week hebben we grotendeels doorgebracht in de Achterhoek, een in het oosten van Nederland. We hadden een heel leuke

Lees meer