Wat een weer, pffff….

Aan de bovenstaande foto zou je het niet zeggen, maar we hebben sinds we de camper opgehaald hebben geen enkele dag meer gehad zonder dat het geregend heeft. En ondertussen zitten we toch al in het zuiden van Frankrijk.

Zoals ik al in een eerder bericht zei hadden we bij het ophalen al erg slecht weer. Maar ook in de dagen erna is het geen enkele dag helemaal droog geweest. We hebben dan ook in de regen alles vlug in de “garage”gezet en zoveel mogelijk de camper ingericht hoe we dachten dat het het beste zou “werken”. Redelijk snel kwamen we er achter dat we toch wel wat dingen moeten verkassen naar de garage en vanuit de garage naar de camper. Maar om dat in de stromende regen te doen is ook niet alles.

Mede door de aanhoudende regen en de verwachting dat het niet snel beter zou worden besloten we op 31 oktober de koers naar het zuiden in te gaan zetten. Het idee was om langs de Belgische en Frans kust naar Spanje / Portugal af te zakken.

We hadden er natuurlijk wel rekening mee gehouden dat het weer wat slechter zou kunnen zijn, het is per slot van rekening herfst en dan mag je wel regen verwachten. Waar we geen rekening mee hadden gehouden was een storm ban het formaat Ciaran! Toen we deze aan zagen komen besloten we toch maar meer naar het binnenland te rijden. Zeker gezien de codes rood in de kustprovincies. Onderweg hadden we al een paar flinke onweersbuien en op sommige plaatsen behoorlijk wat windstoten. Die voel je met een camper een stuk beter dan met en personenautootje, dat heb ik wel gemerkt. In de middag maar een camperplaats opgezocht en de storm uit gaan zitten. ’s Nachts wakkerde de wind, waar we zaten, toch nog aan tot windkracht 7. Er rammelde van alles en nog wat, maar we hebben geen stormschade opgelopen. Ook de andere campers hebben de storm goed doorstaan. Omdat het bleef waaien hebben we voor de zekerheid een nachtje bijgeboekt. Het heeft geen zin om risico te nemen, zeker als je geen haast hebt.

Vanwege de aanhoudende regen hier in Frankrijk hebben we de route gewijzigd, we steken nu schuin over naar de oostkust van Spanje, de hoek van Barcelona. We hebben nog even overwogen om door Andorra te gaan, maar daar moet je vanaf 1 November tot 15 Maart sneeuwkettingen bij hebben of winterbanden. Onze All Season banden tellen helaas niet als goedgekeurd voor de winter, en sneeuwkettingen hebben we niet bij. Misschien toch maar aanschaffen.

Vandaag, dinsdag 7 november, hebben we in ieder geval een lekker zonnetje gehad en meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om de camper eens goed te poetsen van binnen EN de garage te herindelen.

Het plan is om morgen en overmorgen even wat kilometers te maken richting de zon in Spanje. Overmorgen zijn we dan aan de kust en de dag erop naar Spanje, ergens een uur voor Barcelona waarschijnlijk. 

Maar niets staat vast, dus we zullen het wel zien en jullie het horen..

Op Polarsteps kun je onze actuele locatie zien, dat kan rechtstreeks in de app, of via de pagina ROUTE op onze website.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen op je social media:

Related Posts

In de Achterhoek

Vorige week hebben we grotendeels doorgebracht in de Achterhoek, een in het oosten van Nederland. We hadden een heel leuke

Lees meer